VT Wonen weer verliefd op je huis in Geldermalsen

Maar al te vaak zorgen onze monteurs ervoor dat mensen opnieuw verliefd worden op hun eigen huis. Bijvoorbeeld door het plaatsen van kunststof kozijnen, een schuifpui of dakkapel. Dit keer mochten onze monteurs Carlo en Arjan de metamorfose verzorgen, met camera’s van vtwonen erbij.

Het was een mooie uitzending op 26 september. Zoals we vaker zien, lukte het de bewoners zelf niet om de woning naar tevredenheid te veranderen. Zo kregen Juliën en Marscha uit Geldermalsen het niet voor elkaar om zich thuis te voelen in hun klushuis dat ze drie jaar geleden kochten. Ze werden verrast door vtwonen en Select Windows en kregen professionele hulp om van hun huis een thuis te maken. Iets wat eerder niet lukte. Ook niet toen er wekenlang een klusteam over de vloer is geweest.

Verbinding met de tuin

Grootste bottleneck: de smaken van Marscha en Juliën liggen nogal uiteen waardoor steeds alles aan elkaar hangt van compromissen. Ze waren geen van beiden blij met het resultaat na de eerste ‘verbouwing’. Het is ook lastig want de indeling van de woonkamer is niet standaard en waar Marscha houdt van een industriële twist is Juliën meer van chesterfield, leer, cognac en zwart. Het enige waar ze allebei blij mee zijn, is de enorme tuin die achter de vrijstaande woning ligt. Daar zouden ze graag meer zicht op hebben vanuit de woning.

Openslaande tuindeuren

Terwijl vtwonen stylist Frans zich bezighoudt met de binnenruimte, is in de uitzending te zien hoe monteurs Carlo en Arjan zich concentreren op het uitzicht op de tuin. Dat is namelijk een wens van het stel met drie jonge kinderen. Omdat er geen beweging meer te krijgen is in de oude aluminium schuifpui, maakt deze plaats voor kunststof tuindeuren met twee zijlichten. Ruimte genoeg om de deuren open te gooien. Bovendien passen tuindeuren mooi bij de stijl van de woning.

Zonwerend veiligheidsglas

De deuren zijns zowel aan de binnen- als buitenzijde voorzien van een LIGNA-structuur in antracietgrijs. Prachtig bij de witte achtergevel. Waar voorheen kunststof tuindeuren te herkennen waren aan verstekhoeken en scharnierkapjes, zijn ze nu voorzien van een rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek) en ronde slanke scharnieren. In alle opzichten, net hout dus. Gekozen is voor zonwerend isolatieglas zodat het in de zomer binnen koel blijft zonder dat het donker wordt. Het oude versleten zonnescherm kan dus weg. Het zonwerende veiligheidsglas loopt helemaal tot op de grond, zodat al het mogelijke licht naar binnen kan vallen. De woning is licht en met de geopende deuren lijken woning en tuin één. Je loopt drempelloos naar buiten. Precies wat dit jonge gezin in deze oude woning zo graag wilde.

Meer informatie over openslaande tuindeuren

Wilt u meer weten over onze isolerende, inbraakwerende en onderhoudsarme openslaande tuindeuren? Neem dan gerust contact met ons op en bezoek vrijblijvend onze showroom.