Subsidie op kunststof kozijnen met isolatieglas

Er is niets zo vervelend als tocht in huis. Het voelt ongezellig aan, u stookt in de winter voor de mussen en ’s zomers wordt het binnen snikheet. Waarschijnlijk is het de hoogste tijd voor isolerende kozijnen, maar wat kost dat dan? Omdat de overheid via de ISDE-subsidies meebetaalt is dat een meevaller in de investering. Bovendien zal het ook een flinke energiebesparing opleveren.

Het is niet voor niets dat veel mensen hun woning isoleren: het is in de eerste plaats goed voor uw portemonnee maar daarnaast ook voor uw wooncomfort én het milieu. De overheid heeft daarom voor woningeigenaren die de woning verduurzamen een subsidie ter beschikking gesteld voor isolerende kozijnen in combinatie met HR++ of triple isolatieglas. Ook isolerende kozijnpanelen en deuren komen daarbij in aanmerking voor deze subsidie op kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen met isolatieglas
U hoeft niet net als voorgaande jaren te investeren in twee isolerende maatregelen om te profiteren van de ISDE-subsidie. Kiest u namelijk alleen voor isolerende kozijnen met HR++ of triple glas dan kunt u tot 15% van de totale kosten aan subsidie ontvangen. Combineert u deze isolatiemaatregel echter binnen 24 maanden met bijvoorbeeld gevelisolatie of een warmtepomp, dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste maatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten.

Hoogte subsidie
De subsidiepot is begin 2023 gevuld met € 350 miljoen en loopt tot het jaar 2030. De hoogte van deze investeringssubsidie hangt af van het aantal vierkante meters isolatieglas dat u plaatst. U kunt de hoogte van het subsidiebedrag zelf uitrekenen via de rekentool van de overheid.

Subsidiebedragen bij vervangen kozijnen en isolatieglas 2024

Isolerend glas Subsidiebedrag per m² één maatregelSubsidiebedrag per m² twee maatregelenMinimaal vereiste m²Maximaal m²
HR++ glas€ 23,-€ 46,-845
kozijnpanelen€ 10,-€ 20,-
isolerende deuren€ 23,-€ 46,-
Triple-glas (incl. isolerend kozijn U < 1,5)€ 65,50€ 131,-845
kozijnpanelen€ 45,-€ 90,-
isolerende deuren€ 65,50€ 131,-

Energiebespaarlening
Ook al krijgt u subsidie, u zult toch eerst het bedrag voor isolerende kozijnen met isolatieglas zelf moeten betalen. Heeft u dat geld niet op de plank liggen, dan kunt u gebruikmaken van de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Daarmee leent u tegen een aantrekkelijke rente en kunt u bovendien vergoedingsvrij aflossen. In veel gevallen kunt u de maandelijkse rente betalen van het geld dat u bespaart op de energierekening.

Bezoek onze showroom in Echteld
Wilt u meer weten over onze isolerende kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien en de subsidie op kunststof kozijnen? Neem dan contact met ons op of bezoek op afspraak vrijblijvend de showroom aan de Achterstraat 47 in Echteld.